Programma Nieuws

Announcement conference, Adaptation Futures 2016, Safe the date!
First newsletter Adaptation Futures 2016 conference, organised by PROVIA, EU and Government of the Netherlands.
dinsdag 16 december 2014
All results of the Deltas II conference online!
The conference, with over 1300 participants from more than 50 countries was a great succes. Next to the plenary sessions more than 100 parallel sessions were held. All results, presentations, video's, pictures, individual session reports and the overall meeting report can be found on the results pages.
donderdag 11 december 2014
Kennis voor Klimaat nieuwsbrief 7, december 2014
Met nieuws over: KvK afsluiting, update en vervolg, vernieuwde website, Stichting CAS, KvK in 10 boekjes, Special issues, Deltas II results online!
woensdag 10 december 2014

Projecten Nieuws

Een klimaatadaptief Nederland: Sneller, makkelijker, goedkoper. Hoe vergroten wij de innovatiecapaciteit in klimaatadaptatie?
Dit eindrapport is een verzameling van analyses, uitdagingen en ideeën waarmee een zo concreet mogelijke voorzet is gegeven richting alle stakeholders en domeinen om hun innovatiecapaciteit te vergroten. Voor innovatie bestaat helaas geen standaard aanpak. Het is een zeer iteratief en ondernemend proces, waarin het continu testen van aannames en het maken van ontwikkelstappen belangrijke elementen zijn. Het is een proces van vallen en opstaan. De overkoepelende conclusie van dit rapport luidt: laten we morgen beginnen met doen en leren van dit proces.
KvK project PBL06 / Wetters, A., Meyer zu Schlochtern, A. Ong, T. en Kapteyn, M, maandag 26 januari 2015
Factsheetrapport adaptatiemaatregelen. CARE
Dit rapport geeft een overzicht van adaptatiemaatregelen die ons ter beschikking staan om de negatieve effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Het rapport richt zich specifiek op de hogere zandgronden. De lijst met maatregelen is tot stand gekomen tijdens een workshop met deskundigen in het kader van het onderzoeksprogramma CARE (KvK thema 3).
Vos, C.C., Grashof, C., Stremke, S. & Oudes, D. (Redactie), dinsdag 23 december 2014
KvK Thema 7 Governance nieuwsbrief december 2014
Thema 7 Newsletter (#8) Governance of Climate Adaption (2014). Nummer 8, december 2014.
KvK Thema 7, vrijdag 19 december 2014

Algemeen Klimaat Nieuws

Future Weather voor completer beeld
In een nieuwe studie, dat mede ondersteund werd door Kennis voor Klimaat, en vandaag in Nature Climate Change wordt gepubliceerd, gebruiken onderzoekers van het KNMI de beste weermodellen die ook voor de dagelijkse weersverwachting gebruikt worden in hun klimaatonderzoek.
KNMI, woensdag 28 januari 2015
Dijkversterking in Noord-Holland biedt kansen voor natuur, biodiversiteit en recreatie
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat de dijk langs het Markermeer tussen Amsterdam en Hoorn versterken. In totaal zal 33 km van de 47,7 km dijklengte worden versterkt.
IPO, maandag 26 januari 2015
International Conference on Transportation System Resilience to Climate Change and Extreme Weather Events: Internationale bijdragen worden zeer op prijs gesteld
In september organiseert TRB de ‘International Conference on Transportation System Resilience to Climate Change and Extreme Weather Events’. Internationale bijdragen worden zeer op prijs gesteld en daarom de uitnodiging om een presentatie te geven op de conferentie.
TRB, vrijdag 23 januari 2015

Nieuwsarchief en In de Media

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onze persberichten of wilt u weten hoe KvK in de media is geweest. U kunt hier ook ons nieuwsarchief raadplegen.